Meisenet käyttää alan parhaita ohjelmistoja

14.3.2021

Meisenet on OleOnline-tilitoimistoverkoston kumppani ja tunnetaan asiakkaidensa keskuudessa verkoston suosiman NetBaron-järjestelmän asiantuntijana. NetBaronin lisäksi Meisenet käyttää aktiivisesti myös muita toiminnanohjaus- ja taloushallintojärjestelmiä, kuten tilitoimistojen suosikki Fennoaa sekä etenkin rakentamisen, talotekniikan ja teollisuuden tarpeisiin rakennettua Adminet-toiminnanohjausjärjestelmää.

Asiakkaan käytössä olevat ohjelmistot eivät siis estä tai rajoita kumppanuutta Meisenetin kanssa.

Taloushallintoliiton viime keväisessä tutkimuksessa selvitettiin tilitoimistojen käyttämiä taloushallinnon ohjelmistoja. Meisenetin käyttämät Fennoa ja NetBaron nousivat yleisarvosanoiltaan parhaiksi pilvipalveluohjelmistoiksi niin isoissa kuin pienissä tilitoimistoissa. Erityisesti eroa muihin ohjelmistoihin tuli arvioitaessa ohjelmiston yhteiskäyttöä asiakkaiden kanssa.

Fennoa ja NetBaron olivat vertailun kärkikaksikko melko selvästi keskiarvoa paremmin arvosanoin.

Yhteiskäyttö on erityisen tärkeä asia silloin, kun asiakas käyttää tilitoimiston kanssa samaa järjestelmää aktiivisesti oman toimintansa tehostamiseen – esimerkiksi myyntilaskujen tekoon, ostolaskujen hyväksyntään tai raporttien lukemiseen.

Helppokäyttöisyyden lisäksi Fennoa ja NetBaron keräsivät kiitosta myös muun muassa työskentelyn tehokkuudesta, raportoinnin joustavuudesta ja hyvistä tukipalveluistaan.

– Fennoa on alalla melko uusi toimija. Ohjelmistossa on hyvät integraatiomahdollisuudet ja moderni, käyttäjäystävällinen käyttöliittymä. Meisenetin toiminnanohjauksen ja taloushallinnon palvelut eivät ole ohjelmistoriippuvaisia, joten otimme Fennoan meilläkin käyttöön täydentämään ohjelmistovalikoimaamme, kertoo Meisenet Oy:n myynnistä vastaava Tommi Laurila.

Adminet tuntee toimialan

Järjestelmien yhteiskäyttö asiakkaan ja tilitoimiston kesken on asia, joka tehostaa toimintaa molemmissa päissä. Tiedon kulku yksillä kirjauksilla järjestelmän sisällä säästää aikaa ja vaivaa. Kun järjestelmä tunnistaa toimialan erityispiirteet, tehot vain kasvavat.

– Adminet on toiminnanohjausjärjestelmä, jonka suunnittelussa on huomioitu erityisesti rakentamisen, talotekniikan ja teollisuuden tarpeet. Taloushallintoon liittyvät ominaisuudet on siinä automatisoitu hyvin pitkälle ja palkanlaskenta on tehokasta toimittaessa täsmällisesti TES:n mukaan. Adminet täydentää järjestelmävalikoimaamme näiden toimialojen osalta ja tehostaa toimintaa erityisesti asiakkaan päässä, Tommi Laurila toteaa.

Vaikka NetBaronin toiminnanohjaukseen liittyvät toiminnot ovat monipuoliset, tuo Adminetin käyttöönotto Meisenetille lisäarvoa etenkin em. toimialoilla. Järjestelmässä on aina reaaliaikainen tieto työmaista ja yrityksen taloudesta.

– Laajensimme ohjelmistovalikoimaamme, koska haluamme tarjota asiakkaillemme luotettavaa ja heille lisäarvoa tuottavaa palvelua ohjelmistoriippumattomasti. Järjestelmien yhteiskäyttö on tätä päivää ja poistaa monia turhia työvaiheita niin asiakkaalta kuin tilitoimistoltakin. Me voimme talouden ja toiminnanohjauksen asiantuntijana keskittyä rutiinien sijaan asiakkaalle oleellisen ja ajantasaisen tiedon jalostamiseen ja jakamiseen asiakkaamme kanssa.

Takaisin blogiin